Міжнародний день відмови від куріння

Щорічно в третій четвер листопада відзначається День відмови від куріння

Метою Дня відмови є активні дії по сприянню у зниженні поширення шкідливої тютюнової залежності. Це включає в себе боротьбу проти куріння в усіх прошарках суспільства і в першу чергу в середовищі дітей та підлітків. Широке інформування школярів про шкідливий і згубний вплив тютюну на здоров’я курця і оточуючих його людей здатне позитивно вплинути на формування негативного ставлення до цієї шкідливої звички.

У нашій школі до цього дня було підготовлено ряд заходів, метою яких було максимально наблизити молодь – тих, хто вже курить, або тих, хто тільки хоче приєднатися до рядів курців, до твердого усвідомлення, що сьогодні вже не модно мати шкідливі звички, адже це у жодному разі не підвищує статус в очах оточуючих, більшість із яких уже давно зрозуміли, що куріння – це перш за все, шкода здоров’ю, без якого не можливо повноцінне та наповнене радістю життя.

15 листопада психолог школи Чагарний Р.І. провів бесіди з учнями 8-11 класів. Розповів про згубний вплив тютюну на організм людини, разом з учнями визначили, чому підлітки починають курити, які фактори підштовхують їх до цього, переглянули презентацію про шкоду куріння. Також провів анкету про ставлення до куріння

В ході проведених заходів учні усвідомили, що в наш час палити не модно, кожен учень є борцем за здоровий спосіб життя.

Кiлькiсть переглядiв: 691