Відзначення 100-річчя від дня народження В.Сухомлинського

Цього річ 28 вересня в Україні та світі відзначають 100-річчя людини, творчість якої – унікальне явище в українській і світовій педагогіці. Це – видатний педагог Василь Олександрович Сухомлинський.

22 роки він був директором Павлиської школи, до його думок прислухалися любили його. Він не лише наш сучасник. Він прогнозував майбутнє освіти, передбачав дефіцит емоційного спілкування, занепад етичної компетентності в суспільстві, тому, очевидно, так щедро в його творах представлене емоційне, естетичне виховання.
Українська та світова педагогічна спільнота високо цінує внесок В.О. Сухомлинського в розвиток освіти і науки.
Школа, на думку Василя Сухомлинського, – це не комора знань, а світоч розуму, святиня і надія, духовна колиска народу, норовливе дитя суспільства. Це – світ душевних людських доторкань, зосередження добрих почуттів, тонких переживань. Це – вічне вогнище краси, освіти й освіченості.
В рамках відзначення 100-річчя від дня народження В.Сухомлинського в Кривоозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 проведено ряд виховних заходів. В кожному класі проведений єдиний урок доброти «Людина починається з добра». А за участі учнів 5-А класу проведено відкриту виховну годину «Людина великої любові і добра». Бібліотекаром проведено бібліотечний урок «Творець власної духовної краси» (5-б кл) та «Подорож до читацької скарбниці В. Сухомлинського» ( 6 кл). У фойє школи оформлено інформаційний стенд «Ювелір дитячої душі» та дитячі малюнки за мотивами творів В. Сухомлинського «Казка на кінчику пензля».
Кiлькiсть переглядiв: 607