Повернутися до звичайного режиму

День української писемності та мови

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Учні школи долучились до написання ювілейного ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Особлива атмосфера панувала сьогодні в школі. Класні кімнати сяяли не тільки дитячими усмішками, а й вишиванками, яскравими висловами про мову. У школі проведено: бібліотечний урок «Сучасна дитяча література», нестандартний урок «Мовний калейдоскоп», конкурси «Мовне асорті» та «Всезнайко», мовознавчі хвилинки «Як намистинки,диво калинове – кохана мово!», бесіди «Рідна мова калинова». За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора
Літописця — письменника, основоположника, батька української мови, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Учні школи переглядали фільм про життя святого.
Завершальною ноткою святкування Дня писемності та української мови стала флешмоб «Мова – душа народу».
Відзначення Дня української мови та писемності у школі дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.
Кiлькiсть переглядiв: 364