Трагедія Бабиного Яру – в серці українського народу

Українська та світова спільнота у вересні вшановує річницю початку подій у Бабиному Ярі, яка є символом трагедії Голокосту та нацистських злочинів на українській землі, жертвами котрих стали мільйони людей.

До 77 - річниці трагедії Бабиного Яру в школі було проведено тематичну годину «Пам′яті жертв Голокосту присвячується …» Вражаючі факти з історії країни до сліз зворушили учасників заходу .

Перегляд документальних фільмів « Бабин Яр. Уроки історії», « Бабин Яр. Правда про трагедію», « Жахіття урочища Бабин Яр» завершувався хвилиною мовчання. Вчитель історії провів лекції «Бабин Яр – від пам’яті жертв до єднання пам’яті» (9-11 кл), бесіди «Бабин Яр: символ вічної скорботи» (8 кл). За участі вчителя історії та членів учнівського самоврядування було організовано засідання круглого столу «Бабин Яр. Трагедія, історія, пам’ять».

Трагедія Бабиного Яру є спільною для всіх, хто живе в Україні. Вона немає національних ознак чи терміну давності, і наш обов’язок – не лише з гідністю вшанувати пам’ять загиблих, але й не дати забути молодому поколінню, скільки крові було пролито на цій землі. Адже, лише пам’ятаючи історію, можна зрозуміти ціну справжнім цінностям – життю і свободі людини.

Кiлькiсть переглядiв: 571