Раціональне харчування - це харчування, яке забезпечує постійність внутрішнього середовища організму і всі його життєві прояви при різних умовах праці й побуту.Воно має свої науково обґрунтовані принципи: 1.Відповідність надходження енергії до енерговитрат. У нормі повинен бути певний баланс, або рівновага. 2. Відповідність хімічного складу харчових речовин фізіологічним потребам організму. 3. Максимальна різноманітність раціону. Режим харчування- це насамперед режим, тривалість і кратність прийомів їжі, інтервали між ними, розподіл об'єму й енергетичної цінності їжі по окремих її прийомах. Дослідженнями фізіологів доведено, що при чітко встановлених прийомах їжі в людини виробляється умовний рефлекс, який регулює секрецію травних соків.
Реформування системи харчування
План заходів з реформування системи шкільного харчування (розпорядження Кабміну України від 05.08.2020 №1008-р)
Реформа системи харчування у закладах освіти, розпочата в Україні у 2020 році, – це важливий крок до здоров’я і щастя дитини та суспільства тощо. Наразі це комплекс заходів, метою яких є зміна системи харчування – від норм споживання, технологічних процесів, підходу до закупівлі продуктів, послуг харчування та обладнання харчоблоків до поведінкових аспектів і суспільного сприйняття та розуміння здорового харчування й корисних харчових звичок.
Платформа "ЗНАЇМО"
Презентація платформи про здорове харчування у школах "ЗНАЇМО"
Платформа "АБЕТКА ХАРЧУВАННЯ"
ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО ХАРЧУВАННЯ УЧНІВ ЗАКЛАДУ У 2022/2023 н. р.
Харчування у закладі організовується з дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого Наказом МОЗ України від 25.09.2020 року №2205.